Social Icons

Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Με μεγάλη επιτυχία και πολλά νέα μέλη ο αποκριάτικος χορός «Ου Φανός» από τον Σύλλογο Κοζανιτών Θεσσαλονίκης

Την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε για ακόμη μια χρονιά σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης «Ου Φανός», όπως λέγεται ο αποκριάτικος χορός του Συλλόγου Κοζανιτών Θεσσαλονίκης.

Περισσότερα από 200 άτομα, μέλη και φίλοι συμμετείχαν στον χορό με την ατμόσφαιρα όπως ήταν αναμενόμενο να είναι πολύ ζεστή και με το κοζανίτικο ιδίωμα να έχει την τιμητική του.

Την παράσταση φυσικά έκλεψαν μέλη από Φανούς της Κοζάνης που μας τίμησαν με την παρουσία τους, φέρνοντας «αέρα» πραγματικού φανού στην Θεσσαλονίκη, λίγο πριν την Μεγάλη Αποκριά.

Άλλωστε ένας από τους σκοπούς του χορού είναι να συμβάλει ενεργά στην ανάδειξη της μοναδικής κοζανίτικης αποκριάς στην Θεσσαλονίκη και κατ’ επέκταση σε ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα.

Επίσης, είναι αξιοσημείωτο το γεγονός πως για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια, οργανώθηκε ομάδα νέων του Συλλόγου μας. Νέοι επαγγελματίες, επιστήμονες, επιχειρηματίες, φοιτητές, Κοζανίτες που ζουν στην Θεσσαλονίκη, έχουν σκοπό τόσο την ανανέωση του Συλλόγου, όσο και την εξέλιξή του στα επόμενα χρόνια. Η πόρτα είναι ανοιχτή σε όλους όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν.

Ευχαριστούμε θερμά τον Ο.Α.Π.Ν. του Δήμου Κοζάνης για την υποστήριξη του χορού και τους στυλοβάτες του εθίμου, τους ανθρώπους των Φανών.

Στον χορό εκπροσωπήθηκαν οι Φανοί "Λάκους τ’ Μάγγαν΄", "Πηγάδ’ απ’ του Κιραμαριό", "Σκ΄ρκα" και "Αριστοτέλης".


Η πρόεδρος, κα Μιμή Παπαδέλη-Παπαναστασίου και το διοικητικό συμβούλιο εύχονται Καλές Απόκριες, Χρόνια Πολλά και Καλή Σαρακοστή σε όλες τις Κοζανίτισσες και όλους τους Κοζανίτες, σε κάθε γωνιά της γης!
 
Blogger Templates